Leave your words

Monday, 21 November 2011

[BRANDING] : WELOVEARTS ! BY AA GRAPHIC-By Adam


Assalamualaikum. Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani.

First time conteng dekat blog welovearts ni ! Ok, Sebelum nak cite pasal design, aku nak perkenalkan diri dulu. Nama aku adam dan nama blog aku AA graphic! aku bukan professional graphic designer sebab aku bukan berasal dari jurusan seni-seni rekaan ni. Pernah join graphic2 designer dengan event2 mereka, tapi aku tak boleh focus dalam bidang ni sebab aku ada career aku yang tersendiri. 

Aku buat semua ni sebagai hobi bagi mengisi masa lapang dan menggunakan segala perisian rekaan dari Adobe seperti Photoshop, Illustrator, Lightroom, after effects dan lain-lain software seperti Corel draw. Ok dah bosan? Sekarang aku nak cite pasal branding yang baru je aku buat semalam! Aku buat ni khas untuk WLA ~


Logo ni aku hasilkan untuk nampak lebih kompetitif (aku sebut je), dan nampak ada jiwa muda bagi menggantikan logo lama yang aku buat (nampak macam logo group orang tua2). haha!  Deskripsi design seperti di bawah :

Vector shape tangan : 
Bermaksud genggaman tangan tu menunjukkan usaha dan semangat korang yang kuat dalam menghasilkan design-design peribadi korang. cehhh ~

Warna oren : 
warna oren adalah warna yang melambangkan kreatif ! Hanya mereka yang pakar dalam menilai warna sahaja yang tahu warna oren adalah warna kreatif dalam jiwa kita. Means, kalau korang memang secara semulajadi dilahirkan dan meminati warna oren, kira korang ni kreatif la macam ad.. hakhakhak !

Warna merah dan kuning:
warna merah melambangkan perjuangan ! dan warna kuning melambangkan warna diraja (pada zahirnya), tapi bagi konsep ahli-ahli seni, warna kuning adalah warna kegembiraan.

So bila kita singkatkan semua maksud-maksud ni, logo yang aku buat ni bermaksud, semangat dan usaha yang kuat dengan kreativiti yang ada dalam memperjuangkan seni rekaan mampu memperoleh kegembiraan dan kejayaan dalam memuaskan nafsu sendiri hati kita dan mereka yang suka kan rekaan kita. Cehhh ~

So logo ni boleh digunakan dalam pelbagai versi seperti dibawah !





So ini sahaja konsep branding yang ingin aku sampaikan. 1 penjenamaan yang baik mampu digunakan dalam banyak perkara. cehh ~ semoga korang dapat komen idea aku ini ya. Dan T-shirt tu, aku tak buat printing, kepada korang yang rasa nak t-shirt ni, sila tanya Cik Fiza pengetua AF WLA ! Bye ~

P/S : Majulah seni untuk diri sendiri ! hehe ~




9 comments:

iqwanroslanni said...

cantik tuuuu

MANZARINA said...

smart lak bila dah lekap2 kat baju dan sbgnya...

Azhafizah[フィザ] said...

terharu pengetua turun padang bagi ucapan khas..hehehe..ohsem ok!setiap design memang ade maksud tersirat kan..btw,oren fiza suke gak..tapi tak totally suke sebab tu kurang kretip kot!pasal printing tshirt tu fiza kan usaha kan..kene survey tempat dan price dulu..pastu fiza akan update..harap-harap ade sambutan ^__^

p/s:Thanks adam update disini >.<

Zar_ita J said...

semat laa tshirt tu... akak nak jugak =)

nurdani said...

cantik dowh! eh2 cantik gila la

Syarafi[skyforce331] said...

wah3...betol cakap fiza tuh..pengetua turun padang beraksi berentak untk group ni...Adam terrbaek, tak sabar nk tunggu tshirt ni.. <3 X3

famimahat said...

salam alaikum atok harimau~ :D

oitttt~~ t shirt smart sangat +_+ hebatnya!!

nak beli satu , bila boleh beli?

Original CikTeddy said...

smart lah :D

orycandy said...

cantik lah baju ini...npe x gne baju mcm ni je....hehehhehe